Startside‎ > ‎

Kurt Ravig

Gennem min blakkede kariere som balletdanser, skuespiller, underviser og klovn, har Tårnstudiet været det fysiske holdepunkt.
Uddannelse og inspiration stammer hovedsagelig fra Jaques Lecoqs skole i Paris, men jeg har i øvrigt studeret hos og suget næring til mig fra Fialka i Prag, Odinteatret i Holsterbro, Carlo Mazzoni, Philippe Gaulier, Pierre Byland, Dario Fo, Jean Luis Barrault, Grotowski, Joseph Chaikin og Walt Rosenberg.

Startede som danser på Pantomimeteatret og Kgl.Teater. Har været engageret til mangfoldige opgaver i skuespil, musicals, TV og film.
Noget meget vigtigt for mig var etableringen af Artist- og teaterskolen af 1978, derfra udsprang en omfattende undervisningsvirksomhed i mime, kropssprog, masker samt søgen efter klovnen i os selv.
Åbnede i 1980 Morskabsteatret på Vesterbrogade overfor Bymuseet. Udnævnt som årets Vesterbroborger i 1982. Instrueret og optrådt i egne forestillinger (en slags nycirkus 25 år for tidligt), samt Foolsfestivals i 80erne; men også i bundne opgaver inden for det mere etablerede teater.
Jeg er født i 1943, men endnu intakt og interesserer mig stadig for mennesket og den omgivende verden. Prøver konstant noget af det, med kroppen især, dels i form af kurser og dels gennem en klovnekvartet, hvor vi hele tiden søger efter vores humor og prøver at acceptere dumheden og ubalancen.

Interview med Kurt Ravig fra Hus Forbi, juli 2009. Klik på billedet for større version!

Undersider (1): Lokalerne
Comments